Onze Producten

“Daar waar mogelijk gebruiken we natuurlijke, pure smaken, gebruiken we regionale producten en zoeken we de samenwerking met andere kleine ondernemers.”

“Ik vind CaramelZ heerlijk op een boterham of pannenkoek of over mijn ijs of fruit. Het is ook lekker in de koffie of als topping op taarten en gebak. Ik smeer er ook vaak garnalen en een mootje zalm mee in en gaar deze even in de grill of in de oven. Op een kaasplankje of een klein likje caramel door de gebakken uitjes, gebakken witlof, prei en courgettes, of gewoon met een lepel op de bank mag natuurlijk ook.”

CaramelZ Boeren Caramel Zeezout

Een gezouten, stevige, romige caramel, gemaakt met volle boerenroom rechtstreeks van Boerderij IJsseloord. Breed toepasbaar, maar door zijn stevige structuur uitstekend geschikt als topping op taart of gebak.

CaramelZ Zeezout

Heerlijke caramel met een hartige twist door zeezout uit de Franse Camarque. Deze variant is heel breed toepasbaar en goed te combineren met hartig, zoet, warm en koud.

CaramelZ Zeezout uit Bali

Met CaramelZ Zeezout uit Bali ondersteunt CaramelZ de hardwerkende Noord-Balinese zoutboeren en hun gemeenschap. Voor deze carmelvariant gebruiken we het Tasik Segara zout uit het Noorden van Bali. Tijdens een vakantie op Bali eerder dit jaar hebben we met verschillende zoutboeren gesproken, die dit Tasik Segara zout op traditionele wijze winnen: de zoutbekkens worden drie keer gedroogd en weer aangevuld met zeewater zodat het zout zich concentreert en mineraliseert. Hierdoor verdwijnt de bittere nasmaak en krijgt het zout zijn unieke zoetheid. Daarna wordt er nogmaals zeewater aan het zout toegevoegd, gaat het zoute water door bamboefilters en wordt het voor de laatste keer gedroogd. Als het weer meewerkt produceren de zoutboeren rond de 1.000 kilo zout per week. De boeren zijn enorm trots op wat ze doen, maar het is zwaar werk dat niet genoeg oplevert om hun gemeenschap van te laten leven. Daarom hebben we besloten deze mensen een steun in de rug te geven. De link met caramel was snel gelegd en CaramelZ Zeezout uit Bali was een feit.  Van de opbrengst van ieder verkocht potje CaramelZ Zeezout uit Bali gaat € 1,00 naar deze Noord-Balinese gemeenschap.

CaramelZ Lactosevrij

Deze caramel maken we met lactosevrije room en lactosevrije boter van het merk MinusL. Dus ook een lactosevrij dieet staat puur genieten niet in de weg.

CaramelZ Naturel

Gewoon hele lekkere recht-to-recht-aan caramel, gemaakt met ongezouten roomboter.

CaramelZ Chocolade

Deze caramel, gemaakt met 70% chocoladeparels, is naast boterham, pannenkoeken en ijs ook heerlijk op in de oven of grill gegaarde kip.

CaramelZ Chocolade Zeezout

De bekende smaak van CaramelZ Chocolade, maar dan met het spannende van zeezout uit de Franse Camarque.

CaramelZ Lavendel

De smaak van de bloemen van de lavendel uit de tuin van mijn moeder maken deze caramelvariant een uitstekende combinatie met crêpes, vanilleijs en fruit.

CaramelZ Balsamico

Deze caramel met balsamico-azijn doet het goed op een kaasplankje met wat harde kaas, blauwschimmel- en geitenkaas. Maar ook een stuk grove paté, salades en aardbeien worden met CaramelZ Balsamico onvergetelijk. 

CaramelZ Chili

Deze lichtpittige caramel van gedroogde chilivlokken is een allemansvriend. Marineer je spare ribs of smeer wat plakjes pancetta of ontbijtspek in en gaar ze krokant in de oven. Maar ook lekker op kaas, over ijs, als saladedressing, in de koffie of op je boterham pindakaas. 

CaramelZ Verse Munt

Op een lamskotelet, in je thee of over je ijs, deze caramel met verse muntblaadjes maakt het helemaal af.

CaramelZ Whiskey

CaramelZ Whiskey is heerlijk op ijs, door je koffie en op je pannenkoek. Proef hem en je gaat gegarandeert glimlachen.

CaramelZ Gember

Wie kent het niet: kaas met gember. Voor deze caramel gebruiken we verse gember, waardoor hij goed combineert met kaas, maar ook met zalm, salade, aarbeien en vanilleijs.

CaramelZ Limoncello

Een samenwerking tussen CaramelZ en Het Land van de Prinses waar ambachtelijke limoncello wordt gemaakt. Smeer je zalmfilet ermee in of schenk het over je salade of je fruit, het kan allemaal.

CaramelZ Tonkabonen

Special!
“De tonkaboon is de vrucht van Dipteryx odorata, een boom die in het noorden van Zuid-Amerika voorkomt. Tonkabonen geven de caramel een lichte amandel-/rumsmaak, CaramelZ Tonkabonen is daardoor heerlijk op vanilleijs, door de koffie, op pannenkoeken, op appeltaart, over de slagroom op je warme chocolademelk en over je brownie”. 
Deze Special is nog niet via de webshop verkrijgbaar maar kunt u online via info@caramelz.nl bestellen.

CaramelZ Naga Bhut

Special!
Ook deze caramel is voor de die hards. Iets minder scherp dan Carolina Reaper, maar evengoed behoorlijk pittig. 
Deze Special is nog niet via de webshop verkrijgbaar maar kunt u online via info@caramelz.nl bestellen.

CaramelZ Carolina Reaper

Special!
Nog een caramel voor de liefhebbers van hot&spicy. Carolina Reaper is dé scherpste peper die er bestaat. Geschikt als marinade, saladedressing of over je groenten. 
Deze Special is nog niet via de webshop verkrijgbaar maar kunt u online via info@caramelz.nl bestellen.

CaramelZ Smoked Carolina Reaper

Special!
In deze variant is gerookte Carolina Reaper verwerkt. Net zo scherp als ongerookte maar met een mooie rooktoon.
Deze Special is nog niet via de webshop verkrijgbaar maar kunt u online via info@caramelz.nl bestellen.

CaramelZ Pumpkin Spice

Special!
Pumpkin Spice is een melange van gember, piment, nootmuskaat, kruidnagelen en kaneel. Heerlijk op appeltaart, ijs, in de koffie, over de slagroom op je warme chocolademelk en in de oven op een beenhammetje.
Deze Special is nog niet via de webshop verkrijgbaar maar kunt u online via info@caramelz.nl bestellen.

CaramelZ Knoflook

Special!
De overheerlijke combinatie van caramel en knoflook is een lekkere dip voor garnalen en inktvisringen. Maar ook finger licking good op een stukje vlees dat u even in de over gaart!
Deze Special is nog niet via de webshop verkrijgbaar maar  kunt u online via info@caramelz.nl bestellen.

ReepZ

Naast caramel maken we ook drie varianten graanrepen: ReepZ

Cranberry Amandel 

Gepofte rijst, havervlokken, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, cranberry’s, amandelen, gecondenseerde melk.

Abrikoos Hazelnoot 

Gepofte rijst, havervlokken, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, abrikozen, hazelnoten, gecondenseerde melk.

Kokos Cranberry (gluten- en lactosevrij) 

Gepofte rijst, geraspte kokos, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, cranberry’s, amandelen, gecondenseerde kokosmelk.

ReepZ zijn alleen verkrijgbaar op de markt. Klik hier voor onze markten dit jaar.