Onze Producten

“Daar waar mogelijk gebruiken we natuurlijke, pure smaken, gebruiken we regionale producten en zoeken we de samenwerking met andere kleine ondernemers.”

CaramelZ Boeren Caramel Zeezout

Een gezouten, stevige, romige karamel, gemaakt met volle boerenroom rechtstreeks van Boerderij IJsseloord. Breed toepasbaar, maar door zijn stevige structuur uitstekend geschikt als topping op taart of gebak.

CaramelZ Zeezout

Heerlijke karamel met een hartige twist door zeezout uit de Franse Camarque. Deze variant is heel breed toepasbaar en goed te combineren met hartig, zoet, warm, koud, vlees en vis.

Special! Set van 4 CaramelZ Single Malt Whisky’s

Tullibardine, Highlands. Intense vanille-, chocolade- en fruittonen. Gelagerd in Bourgogne vaten.
Ardbeg, Islay. Minstens 10 jaar oude whisky met een rokerige smaak.
Auchentoshan, Lowlands. Een mooie combinatie van witte perzik- en vanilletonen. Gerijpt op Amerikaans eiken.
Glenfarclas, Speyside. Een zoete, fruitige neus en hints van sherry, vanille en noten.

Per set van vier potjes €18,50
Een origineler en lekkerder cadeautje vind je nergens!
Vooral heerlijk te combineren met ijs, pannenkoeken, koffie en kaas.

Sponsorproject! CaramelZ Zeezout uit Bali

Met CaramelZ Zeezout uit Bali ondersteunen we de hardwerkende Noord-Balinese zoutboeren en hun gemeenschap. Voor deze karamelvariant gebruiken we het Tasik Segara zout uit het Noorden van Bali. Dit Tasik Segara zout wordt op traditionele wijze gewonnen: de zoutbekkens worden drie keer gedroogd en weer aangevuld met zeewater zodat het zout zich concentreert en mineraliseert. Hierdoor verdwijnt de bittere nasmaak en krijgt het zout zijn unieke zoetheid. Daarna wordt er nogmaals zeewater aan het zout toegevoegd, gaat het zoute water door bamboefilters en wordt het voor de laatste keer gedroogd. Als het weer meewerkt produceren de zoutboeren rond de 1.000 kilo zout per week. De boeren zijn enorm trots op wat ze doen, maar het is zwaar werk dat niet genoeg oplevert om hun gemeenschap van te laten leven. Daarom hebben we besloten deze mensen een steun in de rug te geven. Van de opbrengst van ieder verkocht potje CaramelZ Zeezout uit Bali gaat € 1,00 naar deze Noord-Balinese gemeenschap. Begin februari 2018 hebben we al een cheque van 13.500.000 rupiah/840 euro mogen overhandigen.

CaramelZ Zeezout Lactosevrij

Deze karamel maken we met lactosevrije room en lactosevrije boter van het merk MinusL. Dus ook een lactosevrij dieet staat puur genieten niet in de weg.

CaramelZ Naturel

Gewoon hele lekkere recht-to-recht-aan karamel, gemaakt met ongezouten roomboter.

CaramelZ Chocolade

Deze karamel, gemaakt met 70% chocoladeparels, is naast boterham, pannenkoeken en ijs ook heerlijk op in de oven of grill gegaarde kip.

CaramelZ Chocolade Zeezout

De bekende smaak van CaramelZ Chocolade, maar dan met het spannende van zeezout uit de Franse Camarque.

CaramelZ Lavendel

De smaak van de bloemen van de lavendel uit de tuin van mijn moeder maken deze karamelvariant een uitstekende combinatie met crêpes, vanilleijs en fruit.

CaramelZ Balsamico

Deze karamel met balsamico-azijn doet het goed op een kaasplankje met wat harde kaas, blauwschimmel- en geitenkaas. Maar ook een stuk grove paté, salades en aardbeien worden met CaramelZ Balsamico onvergetelijk. 

CaramelZ Chili

Deze lichtpittige karamel van gedroogde chilivlokken is een allemansvriend. Marineer je spare ribs of smeer wat plakjes pancetta of ontbijtspek in en gaar ze krokant in de oven. Maar ook lekker op kaas, over ijs, als saladedressing, in de koffie of op je boterham pindakaas. 

CaramelZ Verse Munt

Op een lamskotelet, in je thee of over je ijs, deze karamel met verse muntblaadjes maakt het helemaal af.

CaramelZ Whiskey

CaramelZ Whiskey is heerlijk op ijs, door je koffie, op je pannenkoek of op je broodje pulled pork. Proef hem en je gaat gegarandeerd glimlachen.

CaramelZ Gember

Wie kent het niet: kaas met gember. Voor deze karamel gebruiken we verse gember, waardoor hij goed combineert met kaas, maar ook met zalm, salade, aarbeien en vanilleijs.

CaramelZ Limoncello

Een samenwerking tussen CaramelZ en Het Land van de Prinses waar ambachtelijke limoncello wordt gemaakt. Smeer je zalmfilet ermee in of schenk het over je salade of je fruit, het kan allemaal.

CaramelZ Tonkabonen

Special!
De tonkaboon is de vrucht van Dipteryx odorata, een boom die in het noorden van Zuid-Amerika voorkomt. Tonkabonen geven de karamel een lichte amandel-/rumsmaak, CaramelZ Tonkabonen is daardoor heerlijk op vanilleijs, door de koffie, op pannenkoeken, op appeltaart, over de slagroom op je warme chocolademelk en over je brownie. 

CaramelZ Licor 43

Special!
Deze benjamin heeft binnen korte tijd al bewezen een regelrecht succesnummer te zijn. De zachtzoete smaak van de Spaanse likeur combineert perfect met een pannenkoek, een bolletje vanille-ijs, maar ook met een zalmfilet of een lekkere salade. 

CaramelZ Carolina Reaper

Special!
Nog een karamel voor de liefhebbers van hot&spicy. Carolina Reaper is dé scherpste peper die er bestaat. Geschikt als marinade, saladedressing of over je groenten. 

ReepZ

Naast karamel maken we ook drie varianten graanrepen: ReepZ

Cranberry Amandel 

Gepofte rijst, havervlokken, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, cranberry’s, amandelen, gecondenseerde melk.

Abrikoos Hazelnoot 

Gepofte rijst, havervlokken, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, abrikozen, hazelnoten, gecondenseerde melk.

Kokos Cranberry (gluten- en lactosevrij) 

Gepofte rijst, geraspte kokos, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, cranberry’s, amandelen, gecondenseerde kokosmelk.

ReepZ zijn alleen verkrijgbaar op de markt. Klik hier voor onze markten dit jaar.